Lag dem selv - Sjokoladekarameller
Desember er måneden hvor vi klør oss i hodet og prøver å finne julegaven til, ja du gjettet riktig, den som har absolutt alt! Har du lyst å gi noe hjemmelaget som smaker himmelsk, da er vårt beste gavetips: Fru Neliks sjokoladekarameller 🤗
Ingredienser
🔹 600 gram sukker
🔹 630 gram glykose
🔹 1 liter kremfløte
🔹 270 gram mørk sjokolade
🔹 90 gram smør
🔹 melis (valgfritt)
🔹 kakao (valgfritt)
Slik gjør du
1️⃣ Kok fløte, sukker og glykose til 116 grader.
2️⃣ Hakk opp mørk sjokolade og hell den varme massen over sjokoladen.
3️⃣ Vent 1 minutt og pisk det godt sammen.
4️⃣ Tilsett smøret og rør rundt.
5️⃣ Hell alt oppi ei form med bakepapir, vi anbefaler ei på 24 x 45.
6️⃣ Avkjøl i romtemperatur og kutt opp i den størrelsen du ønsker.
7️⃣ Tips: la karamellene bade rundt i 50/50 melis og kakao!

Vipps! julegaven er klar
Disse er fine å ha i cellofan med knyttet bånd, eller du kan legge én og én karamell i bakepapir som du snurrer på endene 🍬
Sjokoladekaramellene holder seg best hvis du oppbevarer dem i kjøleskapet. Det geniale er at de også kan fryses!
Og du! Husk at det er lov å krype under ullpleddet med en kopp kakao og nyte de smørmyke sjokoladekaramellene selv også 😉